BDC Workshops

VANAF 3 OKTOBER

Vanaf 3 oktober is het weer tijd voor de BDC workshops in onze studio in Aalsmeer! Vijf weken knallen, intrainen en de dansvloer onveilig maken met workshops in heel veel verschillende stijlen. Wie gaat de uitdaging aan en volgt ze allemaal?

Het rooster, kosten, uitleg over de verschillende stijlen en andere informatie, vind je hieronder.

Rooster BDC Workshops 2023

Dinsdag 3 oktober
19.30u-20.30u Ballet (gastdocent Renske)
20.45u-21.45u Pilates + Stretch * (gastdocent Renske)

Woensdag 4 oktober
19.15u-20.15u Commercial Hiphop (gastdocent Lois)
20.30u-21.30u High Heels * (gastdocent Lois)

Donderdag 5 oktober
19.00u-20.00u Female Hiphop (Kirsten)
20.15u-21.15u Modern Jazz (Kirsten)

Dinsdag 10 oktober
19.30u-20.30u Urban Contemporary * (gastdocent Marlie)
20.45u-21.45u Modern (gastdocent Marlie)

Woensdag 11 oktober
19.30u-20.30u Hiphop (gastdocent Alex)
20.45u-21.45u Tap (gastdocent Alex)

Dinsdag 17 oktober
19.30u-20.30u Hiphop (gastdocent Marlie)
20.45u-21.45u Modern Floorwork * (gastdocent Marlie)

Woensdag 18 oktober
19.15u-20.15u Modern (gastdocent Lois)
20.30u-21.30u Commercial * (gastdocent Zeb)

Dinsdag 31 oktober
19.15u-20.15u Ballet Repertoire * (gastdocent Viktor)
20.30u-21.30u Modern Repertoire * (gastdocent Viktor)

Donderdag 2 november
19.00u-20.15u Musical Theatre * (Merel)
20.30u-21.30u Stretch & Relax (Merel)

Dinsdag 7 november
19.15u-20.15u Clipdance (Merel)
20.30u-21.30u Latin Fusion * (Merel)

Woensdag 8 november
19.15u-20.15u Dancehall * (Kirsten)
20.30u-21.30u High Heels * (Kirsten)

Donderdag 9 november
19.00u-20.00u Broadway Jazz * (Merel)
20.15u-21.15u Stijl wordt later bekend gemaakt (Merel)

* Uitleg van deze (nieuwe) stijlen vinden jullie verderop in deze nieuwsbrief.

* Bij deze workshops wordt (deels) op hakken gedanst. In verband met de vloer in de studio, mag er alleen op danshakken gedanst worden of je moet bescherming om je hak doen (hiervoor zijn speciale opzetstukjes verkrijgbaar). Het is niet verplicht om op hakken te dansen, dus maak je geen zorgen als je ze niet hebt of als je liever op platte voet danst, dat is geen probleem!

Locatie BDC Workshops

De workshops worden gegeven in onze nieuwe studio in The Movement Building, adres: Aalsmeerderweg 237P in Aalsmeer.

Let op: in verband met de vloer, mag er in de studio alleen met binnenschoenen gedanst worden. Zorg er dus voor dat je een paar schone schoenen mee neemt zodat we zo lang mogelijk van onze vloer kunnen genieten.

Kosten BDC Workshops

De workshops kunnen afzonderlijk gevolgd worden en de echte fanatiekelingen kunnen een strippenkaart aanschaffen waarmee je een bepaald aantal lessen kan volgen. Hoe meer workshops je volgt, hoe voordeliger! Voor de zekerheid, als je 6 lessen wilt doen, dan koop je een strippenkaart van 5 lessen en dan is de 6e les de prijs voor dezelfde prijs als de lessen van de strippenkaart (dus niet de prijs van een losse les).

Nieuwe leerlingen en proeflessers zijn ook van harte welkom tijdens de workshops om kennis te maken met de school en mee te doen met de diverse workshops – als de gewenste stijl uiteraard tijdens deze workshops aangeboden wordt. Mocht je hierna besluiten een danscursus te gaan volgen, wordt de proefles verrekend met het te betalen cursusbedrag.

Losse workshop: € 12,50
Losse workshop BDC dansers: € 11,00

Strippenkaart 5 workshops: € 55,00
BDC dansers: € 47,50

Strippenkaart 10 workshops: € 90,00
BDC dansers: € 75,00

Voor de Musical Theatre workshop komt er in verband met de lengte van de workshop een meerprijs van € 2,00 bij als je deze workshop wilt volgen.

Strippenkaart Alle workshops: € 175,00 (voor 26 workshops)
BDC Dansers: € 140,00 (voor 26 workshops)

Inschrijven Workshops

Om een indicatie te hebben van hoeveel dansers ik per workshop kan verwachten, wil ik jullie verzoeken je in te schrijven voor de workshops. Voor verschillende workshops hanteer ik een maximaal aantal plekken, dus zorg dat je op tijd inschrijft want vol is vol. Verder wil ik jullie erop wijzen dat als je je ingeschreven hebt voor een workshop en je er minder dan 24u van tevoren voor afzegt, er ook verwacht wordt dat je de workshop betaald. Het is afgelopen jaren vaak voorgekomen dat er werd ingeschreven voor workshops en veel dansers niet naar de ingeschreven les kwamen, soms meer dan 5 mensen per workshop. Zeker nu er gastdocenten ingehuurd worden, kan ik het financieel het risico niet lopen dat dansers die ingeschreven hebben uiteindelijk niet betalen.

Je kan je inschrijven door te mailen naar merelschrama@gmail.com. Alleen als er genoeg inschrijvingen voor een workshop zijn, kan ik de workshop door laten gaan. Iedereen die ingeschreven is voor de workshops, wordt op de hoogte gehouden over het doorgaan van de workshops. Beschrijvingen van de nieuwe stijlen vind je hieronder.

Beschrijving Workshops

* Pilates + Stretch

Pilates is een workout die je zowel kracht als mobiliteit geeft en is een fantastisch manier om je core te versterken en stabiliseren. Pilates is hele goede basis en ideale training voor dansers omdat het de spieren zowel versterkt als verlengt. Om lekker in vorm te komen voor het nieuwe seizoen is dit de perfecte workshop. De les zal worden afgesloten met een uitgebreide stretchsessie.

* Urban Contemporary

Marlie maakt in de Urban Contemporary les gebruik van een fysieke lichaamstaal, ontstaan uit een fusion van allerlei stijlen. Met een zwaar maar ook los bekken, gedragen centrum en veel ruimte voor een flowende kwaliteit is het een taal waarbinnen zowel precisie, controle, directheid, ruimte en plezier aan bod komt. Er wordt hard gewerkt maar ook volop genoten in de les. Nieuwe kennis van het lichaam en manieren om de bewegingen te verbinden en te connecten met muziek. Het gaat niet alleen om de vorm van de beweging maar juist om hoe je het benadert, onderzoekt en samenbrengt. We gebruiken de ruimte, veel groove, grounding, flow en ook de vloer komt af en toe voorbij 😉

* Modern Floorwork

De flow, kracht, energie en het hele lichaam dat we staand kunnen aansturen nemen we nu ook mee naar de vloer! Met diverse principes vanuit zowel modern als ook de hiphop wereld ontstaat er een fusion tussen diverse bewegingskwaliteiten en leren we de vloer te gebruiken om zowel op te landen als vanaf te zetten.

* Commercial

Wil je dansen als de achtergronddansers van grote artiesten of de dansers die je op tv ziet bij grote liveshows en muziekprogramma’s, dan is commercial de workshop voor jou! De workshop wordt gegeven door Zeb die zelf regelmatig als achtergronddanser te zien is, zowel op tv als bij diverse concerten.
Commercial is een vrij nieuwe dansstijl die de afgelopen decennia ontzettend populair geworden is. Deze expressieve dansstijl is een fusion van verschillende stijlen zoals Streetdance, Hip Hop, Jazz en Feminine.

* Ballet & Modern Repertoire

Tijdens de Repertoire lessen leer je een stuk choreografie uit een bestaande voorstelling aan. De eerste repertoire les wordt een klassiek choreografie aangeleerd en tijdens de tweede les een moderne. Beide repertoire lessen worden verzorgd door Viktor Lytvynenko afkomstig uit Oekraïne, Hij was werkzaam als danser in Rusland en is vanwege de oorlog naar Nederland gekomen. Hij danst nu bij het United Ukrainian Ballet in Den Haag en zal tijdens de workshops een stuk uit een choreografie aanleren waar hij zelf in gedanst heeft.

* Musical Theatre

Na het plezier dat we vorig jaar met deze workshop hebben gehad, ook dit seizoen weer een workshop Musical Theatre op het programma. In deze les worden zang, dans en spel gecombineerd. Met deze workshop krijg je een inkijkje in de wereld van musical. Om alle drie de disciplines aan bod te kunnen laten komen, duurt deze workshop langer dan de andere workshops.

* Dancehall

Dancehall is een dansstijl ontstaan in Jamaica. De muziek waarop gedanst wordt, is ontstaan vanuit het reggae genre. De dans heeft invloeden vanuit de Hiphop en Afro. De bewegingen wisselen ook af tussen strakke en soepele passen. Er wordt veel met de borst en heupen bewogen, maar is zeker energiek, stoer, dynamisch en vrouwelijk. Je danst op ritmische dancehall beats en je wordt gelijk vrolijk!

Hopelijk zien we jullie tijdens de BDC Workshops! Voor vragen; mail naar merelschrama@gmail.com.